Cum alegeti fermitatea la salteaua de pat de care aveti nevoie?

Cum alegeti fermitatea la salteaua de pat de care aveti nevoie?

Odihna sanatoasa din timpul noptii este activitatea care incarca bateriile pentru a reusi zile productive. De aceea este foarte important sa alegeti o saltea de pat cu  fermitatea ideala. Mai jos incercam sa va descriem gradele de fermitate care se intalnesc la saltele de pat.

 

Salteaua de pat pe care dormim ajuta, sau nu, ca odihna sa fie una de calitate. De aceea este foarte important sa reusim sa cumparam salteaua de pat, cu fermitatea ideala corpului nostru. De asemenea trebuie luat in calcul si daca dormiti singur sau in pereche, asa cum greutatea corpului si pozitia de dormit.

Cum alegeti salteaua de pat cu fermiatea de care aveti nevoie pentru odihna sanatoasa?

Fermitatea unei saltele de pat este data de materialele folosite la fabricarea ei. Gradul de fermitatea este standardizat pe niveluri sau pe categorii. Cu toatea acestea, atunci cand cautati confortul unei saltele, fermitatea variaza in functie de perceptia fiecarei persoane. De aceea este intotdeauna necesar sa incercati, sa probati, salteaua pe care doriti sa o achizitionati. Un specialist in odihna sigur va poate explica cu foarte multe detalii gradele diferite de fermitatea. Insa senzatia pe care o simtiti atunci cand va intindeti pe o saltea este ceea ce trebuie sa va ghideze la cumpararea saltelei de pat.


Saltele de pat in functie de fermitate

In functie de fermitatea, saltelele de pat se clasifica pe o scala de 1 la 10. Pe aceasta scala se ordoneaza saltelele de pat cu fermitate mica la cele cu fermitate ridicata. A nu se confunda FERMITATE cu SUPORT. Fermitatea este senzatia pe care o simtiti atunci cand va intindeti pe o saltea. Suportul se refera la modul in care salteaua de pat mentine linia coloanei vertebrale in timpul somnului.

Fiecare persoana are necesitati diferite, de aceea incercam mai jos sa descriem scala de fermitate pentru saltele de pat:

  • Saltele de pat extrem de moi. Pe scala de mai sus aceste saltele sunt reprezentate de numarul 1. Aceste saltele ofera foarte putin sprijin. Dupa mai multe studii si mai multe recomandari medicale, astfel de saltele nu se gasesc pe piata. Asadar daca doriti o saltea de pat extrem de moale intr-un magazin normal sau pe site-urile specializate nu o veti gasi.
  • Saltea de pat ultra moale, 2 din 10. La fel ca si saltelele de mai sus, acestea nu se gasesc pe piata datorita lipsei de sprijin adecvat necesar unei odihne sanatoase.
  • Saltele de pat foarte moi. Fermitatea acestor saltele este reprezentata de numarul 3. Pentru o persoana de greutate medie acest grad de scufundare se poate traduce intre 5-7 cm. Pe saltele foarte moi se poate odihni bine daca aveti o greutate medie si daca dormiti pe o parte.
  • Saltele moi. Gradul acestor saltele este reprezentat de numarul 4. Aceste saltele ofera mai mult suport ca cele foarte moi. Este o categorie rar intalnita pe piata deoarece se gaseste la granita intre soft si mediu.

Pozitie coloana cand dormi pe burta.

Saltelele cu fermitate medie sunt cele mai cautate

  • Saltele de pat cu fermitate mediu-moi. Fermitatea acestor saltele este reprezentata de numarul 5. Saltelele cu fermitate mediu-moi ofera un echilibru recomandat persoanelor care au nevoie de sprijin, dar isi doresc o anumita fermitate. Saltelele cu aceasta fermitate sunt cele mai comune pe piata.
  • Saltele cu fermitate medie, 6 din 10. Fermitatea aceasta este ideala la o salteaua de pat si este preferata de majoritatea cumparatorilor deoarece ofera un echilibru perfect cu senzatiile oferite de fermitate si suport.
  • Saltele usor ferme, 7 din 10. Pe aceste saltele corpul se scufunda mai putin decat pe cele cu fermitate medie, de aceea sunt ideale pentru persoanele care sufera de dureri lombare.
  • Saltele cu fermitate ferma, 8 din 10. Daca sunteti obisnuiti sa dormiti pe spate, saltelele cu fermitate ferma sunt ideale. Aceste saltele ofera sprijinul necesar si permit corpului sa scufunde foarte putin.
  • Saltele de pat cu fermitate foarte ferma, 9 din 10. Aceste saltele ofera foarte multa rezistenta corpului si permite ca acesta sa se scufunde foarte putin. La fel ca si saltelele cu fermitate ferma sunt ideale pentru persoanele care dorm cu fata in sus.
  • Saltelele de pat cu fermitate ultra ferma sunt foarte greu de gasit pe piata. In aceste saltele, corpul nu se scufunda. Senzatia este aceea de a dormi pe jos. Sunt recomandate pentru persoanele cu necesitati medicale.
ALEGETI SALLTEAUA DE PAT CU FERMITATEA DE CARE AVETI NEVOIE

Ca sa dati de fermitatea ideala la salteaua de pat de care corpul are nevoie pentru a obtine odihna sanatoasa, asa cum am scris mai sus, este nevoie sa probati salteaua inainte de a o cumpara. Mai jos va lasam cateva sfaturi, care speram sa va ajute daca aveti dubii:

  1. Tineti cont de pozitia de dormit atunci cand vreti sa cumparati o saltea de pat. Daca dormiti pe o parte ar trebui sa va interesati de saltele de pat cu fermitate intre 3 si 6. Daca dormiti cu fata in sus, cautati saltele cu fermitate intre 5 si 7, va va ajuta zona lombara sa se mentina in pozitia ideala. Iar daca nu aveti o pozitie de dormit, si va miscati in timpul somnului cel mai bine v-ar veni o saltea cu fermitata echilibrata.
  2. Greutatea corporala de asemenea este importanta atunci cand trebuie sa decideti de ce fermitate are nevoie salteaua pe care va odihniti. Pentru persoanele cu o greutate corporala mai ridicata nu sunt recomandate saltelele de pat moi deoarece nu ofera sprijinul necesar coloanei vertebrale in timpul somnului. Daca sunteti o persoane mai slabuta, v-ar putea interesa saltelele care intra in categoría de saltele de pat cu fermitate medie si chiar moi (grad de fermitate 4).
ASCULTATI SPECIALISTII IN SALTELE DAR SI SENZATIILE PE CARE LE SIMTITI CAND PROBATI O SALTEA.

3. Daca nu sunteti sigur de ce fermitate aveti nevoie, urmati tendintele. Saltelele cu fermitate medie au preferinta pe piata.

4. Nu confundati fermitate cu suport. Pe piata veti gasi saltele moi care suporta foarte bine corpul in timpul somnului, dar si saltele cu fermitate ferma care nu ofera suportul adecvat corpului in timpul odihnei.

5. Nu alegeti saltele de pat nici prea moi, dar nici cu o fermitate foarte ferma. Saltelele cu fermitate ultra ferma nu sunt recomandate decat daca aveti nevoi speciale. Iar saltelele de pat foarte moi sunt recomandat persoanelor care dorm pe o parte si nu schimba pozitia in timpul somnului.

Categorii

Suport clienti 10:00-17:00

+40728927918 info@mobhaus.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!